SNACK - Avokádový toast s batatovou hriankou

 Nejem moc pečivo a keď ho jem, tak je to skoro vždy opečená hrianka. Videla som však, že do hriankovača miesto hrianky viete vložiť na plátky nakrájaný batat. Vyskúšala som to a výsledok bol fantastický. Postačí vám hriankovač a sladké zemiaky, dokonalé.

Ingrediencie:

1 batat

1 avokádo

balenie kozieho mäkkého syru

domáce vajíčko

tekvicový olej

olivový olej na potretie batat

soľ a korenie

Postup:

Batat umyjeme, nakrájame asi na 1 cm plátky a osušíme servítkou. Potrieme zľahka olivovým olejom a posypeme štipkou soli. Batat vložíme do hriankovača a na najvačšom stupni opekáme. Opakujeme 2-3 krát pokým batat nie je opečený a mäkký vnutri. Mne to na hriankovači od Kitchenaid trvalo 3x po 7 stupni. Zatiaľ si uvaríme vajíčko na mäkko - do vriacej osolenej vody vložíme vajíčko a varíme 5 min, vložíme do ľadovej vody a necháme vychladnúť. Hotovú hrianku dozdobíme nakrájaným avokádom, posypeme kozím syrom. Ošúpeme vajíčko. Posolíme a doladíme tekvicovým olejom.

Skvelý snack

Dobrú chuť!