Nejem moc pečivo a keď ho jem, tak je to skoro vždy opečená hrianka. Videla som však, že do hriankovača miesto hrianky viete vložiť na plátky nakrájaný batat. Vyskúšala som to a výsledok bol fantastický. Postačí vám hriankovač a sladké zemiaky, dokonalé.
Ingrediencie:
1 batat
1 avokádo
balenie kozieho mäkkého syru
domáce vajíčko
tekvicový olej
olivový olej na potretie batat
soľ a korenie
Postup:
Batat umyjeme, nakrájame asi na 1 cm plátky a osušíme servítkou. Potrieme zľahka olivovým olejom a posypeme štipkou soli. Batat vložíme do hriankovača a na najvačšom stupni opekáme. Opakujeme 2-3 krát pokým batat nie je opečený a mäkký vnutri. Mne to na hriankovači od Kitchenaid trvalo 3x po 7 stupni. Zatiaľ si uvaríme vajíčko na mäkko - do vriacej osolenej vody vložíme vajíčko a varíme 5 min, vložíme do ľadovej vody a necháme vychladnúť. Hotovú hrianku dozdobíme nakrájaným avokádom, posypeme kozím syrom. Ošúpeme vajíčko. Posolíme a doladíme tekvicovým olejom.
Skvelý snack
Dobrú chuť!